Jaarbeeld

We hebben een sprankelend jaar achter de rug. Met trots presenteren we ons Jaarbeeld met de hoogtepunten uit 2016 en een vooruitblik op het nieuwe jaar!

Jaarbeeld

We hebben een sprankelend jaar achter de rug. Met trots presenteren we ons Jaarbeeld met de hoogtepunten uit 2016 en een vooruitblik op het nieuwe jaar!

2016
2017

WELKOM werkt

De student echt centraal stellen in ons instroombeleid. En onszelf nog toegankelijker opstellen. Met die ambities zijn we het jaar 2016 ingegaan. Een van de resultaten: 7% meer inschrijvingen.


Nieuw instroombeleid heeft effect

2016
Aanmeldingen: 11.243
Plaatsingen: 
6.710

2015
Aanmeldingen: 10.549 
Plaatsingen: 5.538

Studenten willen meedenken!

Hoe weet je of studenten mee willen denken over ROC Midden Nederland, over de opleidingen, de manier van lesgeven, enz.? Heel simpel: vraag het hen gewoon. En dus spraken we dit najaar 400 studenten.


We vroegen het hen

Conference Community of Future Care

Sterke sprekers. Een robot die bezoekers oefeningen laat doen. En welke rol is er weggelegd voor E-health en Domotica? ROC Midden Nederland organiseerde de Conference Community of Future Care.


Over de toekomst van de zorg

Ambitieuze studenten kiezen voor UP

Met het UP-programma prikkelen we ambitieuze studenten om meer uit zichzelf te halen. Waar dat toe kan leiden? Internationale stages, deelname aan vakwedstrijden en prachtige resultaten …


Haal meer uit jezelf

Tweede Kamerleden op bezoek

Het mbo doet er toe. Het mbo is in beweging. Het bruist. Dat weet u. Dat weten wij. Kunst is om dat ook de politiek in de praktijk te laten zien en ervaren.


Dit zeiden zij over ons

“Mijn grote passie is skateboarden. Ik behoor bij de top van Nederland. Deze ‘hobby’ was ook mijn drijfveer om te kiezen voor de opleiding Infratechniek. Ik wilde weten hoe je met cement en stenen werkt. Tijdens mijn stage gebruikte ik mijn skateboard om grote stukken asfalt te inspecteren.”

Tyler Scholtes, top-skateboarder en student Infratechniek, heeft een passie voor beton en asfalt

Social learning voor zorgprofessionals

Hoe inspirerend is dit: een online ontmoetingsplek waar studenten, docenten en zorgprofessionals elkaar ontmoeten? ROC Midden Nederland creëerde die plek: MOOC Future Care, Future Professionals.


Ontmoet elkaar online

Zilveren Schaal Gezonde Schoolkantine

Gezond eten is belangrijk. Dat weten we. Maar hoe krijg je studenten zo ver dat ze ook voor gezond kiezen? ROC Midden Nederland lukte het en wij werden daarvoor beloond met de Zilveren Schaal Gezonde Schoolkantine.


Zo laat je studenten voor gezond kiezen

Utrecht Works

Hoe breng je jongeren die op zoek zijn naar een stage of een baan in contact met werkgevers? Via Utrecht Works, een gezamenlijk initiatief van Rabobank Utrecht, ROC Midden Nederland, Gemeente Utrecht, Brand New Job en UWV.


Hoe studenten en werkgevers daten

Uniek initiatief in Automotive opleidingen

Hoe zorg je dat studenten van verschillende studierichtingen van elkaar leren? Met drie projectweken bracht het Automotive College een unieke kruisbestuiving tot stand.


Vakgebieden grijpen in elkaar

Vooruitblik 2017

We kijken uit naar het nieuwe jaar! Bent u benieuwd naar onze highlights van 2017? U leest ze hieronder.

Nieuw: Campus in Amersfoort

Amersfoort krijgt een Campus: één plek waar studenten van verschillende colleges samenwerken. Heel bijzonder: de Campus wordt mede ontwikkeld door studenten.


Unieke bijdrage van studenten

Sport College naar het hart van de sport

Het Sport College verhuist dit voorjaar naar de gedroomde toplocatie: Galgenwaard. Naar het hart van de sport in Utrecht. Met een flashmob gaven studenten het startschot.


Heeft u de flashmob al gezien?

Nieuw, nieuw, nieuw!!!

De arbeidsmarkt beweegt. Er vallen banen af en er komen banen bij. Wij bewegen mee. In het nieuwe schooljaar starten we met een nieuw College en nieuwe opleidingen.Nieuwe opleidingen en een nieuw college

Bedrijfs-
autotechniek naar hoger plan

De logistieke sector is in beweging. Letterlijk en figuurlijk. Hoe beweeg je mee, als onderwijs? Ministerie van Defensie, BOVAG en ROC Midden Nederland zijn daarin nauw samen gaan werken.


Samen met BOVAG, Defensie en Truckdealers

‘Grote toekomst voor technische opleidingen’

Techniekopleidingen worden steeds populairder. ROC Midden Nederland nam daar een voorschot op en “bouwt” in Nieuwegein verder aan de Techniek Campus.


De toekomst begint op de Techniek Campus

ICT Lab voor studenten

Hoe rust je studenten nog beter uit voor een arbeidsmarkt die steeds breder wordt? Dat kan in het ICT Lab, de innovatieve leer- en werkplek voor studenten van het ICT College. In nauwe samenwerking met Dialogic Innovatie en Interactie ontstaan met cofinanciering van de Economic Board Utrecht en CA-ICT.


Zorgt voor aansluiting op de arbeidsmarkt