volume_up
2017
2018

Uitblinkersgala

Wat hebben we toch een toppers op ROC Midden Nederland zitten! Dat bleek maar weer eens tijdens het Uitblinkersgala, dat dit jaar voor het eerst werd georganiseerd in nauwe samenwerking met Stadsschouwburg Utrecht, een van onze partners.


Ontmoet onze toppers

Docent Daan van Riet bij de top 3

Zou hij het worden? Daan van Riet, docent van het Welzijn College, was bij de landelijke verkiezing van Leraar van het Jaar doorgedrongen tot de top drie.


En koningin Máxima was erbij

Welkom werkt nog steeds!

In januari 2016 zijn we gestart met WELKOM, ons nieuwe instroombeleid. Iedereen die zich bij ons aanmeldt moet zich namelijk oprecht welkom voelen.

In 2016 noteerden we 7% meer aanmeldingen, mede door WELKOM. In 2017 meldden iets minder studenten zich aan, o.a. als gevolg van demografische ontwikkelingen. Toch een goed resultaat. Inclusief de leerlingen van ons VAVO-Lyceum ontvingen we zelfs 14.199 aanmeldingen.

De tevredenheid van studenten over hun aanmelding kwam in 2016 voor het eerst uit boven de 7! Ook in 2017 gaven studenten ons dat cijfer.

De CSR laat studenten meedoen!

Hoe laat je studenten actief meedenken over de school en over het onderwijs? Wij doen dat via de Centrale Studentenraad (CSR). “De CSR inspireert studenten om mee te doen.”


Naar een school die nog beter functioneert

De Campus in Amersfoort: co-creatie ten top!

Yes! De Campus in Amersfoort is een feit. Eén centrale plek waar docenten en studenten van verschillende colleges samenwerken. De ultieme vorm van co-creatie!


Wat een energie!

Samenwerken in Stadion Galgenwaard

Meer bewegen, meer sporten en gezonder eten. Het zijn belangrijke uitdagingen van de maatschappij. Nu het Sport College Utrecht in het hart van de Utrechtse sport is gehuisvest, kunnen wij daar als ROC Midden Nederland nog actiever aan bijdragen.


Samen Utrecht gezonder maken

Mbo’ers doen het goed

Het mbo timmert aan de weg, ook in de pr. Dat wordt opgepikt. Dit jaar nam het AD het initiatief om mbo’ers in de spotlight te zetten. Uiteraard klopten ze ook bij ons aan.


Check de prachtige verhalen

Relatiemiddagen: wat een inspiratie!

De Relatiemiddagen hadden dit jaar een primeur: de uitreiking van de prijs voor Beste Leerbedrijf van het Jaar.


Zo tof kan samenwerken zijn

Nieuw: Eerste Hulp bij Studiekeuze

Hoe bevorder je de samenwerking tussen vo en mbo? Nou, bijvoorbeeld met een conferentie waarop studenten, leerkrachten, decanen en directeuren elkaar ontmoeten. Geregisseerd uiteraard door studenten zelf...


Wat een enthousiasme!

“Voor onze opleidingen Commercieel Medewerker en Junior Account­manager richten we een professioneel callcenter in. Daar kunnen studenten leren hoe ze bedrijven en instellingen op een professionele manier kunnen benaderen. De informatie die zij inwinnen, gebruiken we om goede relaties met het bedrijfsleven op en uit te bouwen. Dat levert bijvoorbeeld weer mooie stageplekken op.”

Jeroen Schrijvers, docent Business & Administration College

Utrecht Works haalt drempels weg

Vraag: hoe kunnen we mbo-studenten van ROC Midden Nederland helpen aan een stageplaats of een baan? Antwoord: door samen te werken. Overheid, bedrijfsleven en onderwijs.


Kent u Utrecht Works al?

UP verlegt de horizon van studenten

Met UP bieden we ambitieuze studenten de kans om meer uit zichzelf te halen. Onze studenten maakten daar ook dit jaar weer dankbaar gebruik van.


Prachtige verhalen en ervaringen

2018

Bent u benieuwd naar meer van onze highlights in 2018?

De Wereld van morgen
Er zijn transities gaande, in de economie en de maatschappij, die grote invloed hebben op het onderwijs. Als ROC Midden Nederland willen wij studenten voorbereiden om een blijvende rol van betekenis te kunnen spelen in de wereld van morgen. We doen dit niet alleen, maar samen met de beroepspraktijk en strategische partners in de regio.

In 2018 breiden we onze strategische partnerschappen uit met TivoliVredenburg en Rabobank Utrecht.

Op naar meer studentsucces

Als ROC Midden Nederland willen we onze studenten nog meer in het hart van onze organisatie plaatsen. Want het belangrijkste waar het ons om draait is: studenten succesvol laten zijn.


Hoe wij de focus op succes gaan leggen

“Robots zijn hot. In mijn stage heb ik ook met robots gewerkt. Ik wil graag mijn kennis van robottechniek uitbreiden, want daar valt straks het grote geld mee te verdienen.”

Batuhan Mataraci, student Tech College, volgt het excellentietraject Robotica

Beroepspraktijk, laten we samensmelten!

Wij willen de student toekomstbestendig opleiden. En dus gaan we ons nog meer dan we dat al deden aan de beroepspraktijk verbinden.


Hoe gaan we dat organiseren?

ROC Midden Nederland bouwt in Nieuwegein nog volop aan de Tech Campus. Dé plek waar colleges met technische opleidingen samen garant staan voor actueel techniekonderwijs in de regio.


Naar nog meer samenwerking

Studenten weten van wijken

Al gehoord van de wijkleerbedrijven van ROC Midden Nederland? Ze zijn opgericht om studenten van onze mbo-colleges te verbinden met bedrijfsleven, organisaties en wijkbewoners.


Wat zijn wijkleerbedrijven?